Camera keuze
Welke camera past het beste bij uw werkzaamheden

Stel u zelf de onderstaande vragen:

  • Wat is de afstand tot het te meten object?
  • Wat zijn de afmetingen van het kleinste object waarvan ik de temperatuur wil meten?
  • Welke afmetingen (breedte x hoogte) wil ik minimaal in beeld hebben?
  • Wat is de maximale temperatuur die ik wil meten?
  • Hoe wil ik de resultaten rapporteren?

  • Hoeveel wil ik maximaal uitgeven?

Merken

Thermische camera’s zijn te koop van € 100,- tot € 100.000,-. Diverse merken bieden verschillende typen camera’s aan. Klik op het desbetreffende merk om naar hun website te gaan.

Gratis eerste advies

Tijdens een telefonisch gesprek analyseren we uw behoefte aan de hand van de werkzaamheden die u met de camera wil gaan verrichten. Op basis hiervan bepalen we samen met u aan welke eisen de camera minimaal moet voldoen om geschikt te zijn voor uw toepassing.

Advies op locatie

Veel klanten kiezen na het eerste advies voor een uitgebreide analyse en advies op locatie. Samen met u nemen we het meetobject en de de meetomstandigheden door waarbij we ook een meting uitvoeren met een high end camera. U ontvangt een rapportage van het bezoek met de eisen en wensen waaraan de camera minimaal moet voldoen om geschikt te zijn voor uw toepassing.

Onafhankelijk advies

Wij verkopen geen camera’s en zijn merk en dealer onafhankelijk. Wij leiden jaarlijks meer dan 500 thermografen op en zien alle merken en typen op onze cursussen voorbij komen. Op basis van onze 20 jarige ervaring en de praktijkervaring van de cursisten kunnen we u goed adviseren. U krijgt van ons alleen advies over de technische eisen zodat u bij alle merken/dealers terecht kunt voor een passende aanbieding.

Meerwaarde

Voor veel van onze klanten is thermografie iets nieuws. En net zoals met vele andere aankopen weet men vaak pas bij de 2e keer waar men exact behoefte aan heeft. Wij kunnen u helpen om de meest gemaakt fouten bij de aankoop te voorkomen. Ons advies wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van de besluitvorming/budgetaanvraag.

Wat zeggen onze klanten

Hoofd onderhoud & techniek:

Voor het handmatig meten van de temperatuur in ons productieproces waren we op zoek naar een geschikte thermische camera. Diverse leveranciers konden ons niet overtuigen waarna we de hulp van IRIS Thermovision hebben ingeroepen. Na een bezoek aan de productielocatie en een analyse van de meetomstandigheden kregen we een helder schriftelijk advies over de aan te schaffen apparatuur. Hiermee konden we het benodigde budget aanvragen en leveranciers benaderen voor een passende aanbieding.

Meer weten?

Heeft u behoefte aan advies? Neem dan gerust contact met ons op.